Contactează-ne:
    • 0236 407030
    • 0757 012095
  • Yahoo Messanger
  • Live Chat

Termeni şi condiţii

Site-ul www.edumagazin.ro, numit în continuare eduMagazin, este proprietatea S.C. AltFactor S.R.L., înregistrată în Galaţi, str. Portului, nr. 23, Parcul pentru Tehnologia Informaţiei, camera 202, tel/fax 0236 407030, J17/917/1997, CUI: RO12476351, numită în continuare S.C. AltFactor S.R.L..

Folosirea acestui site implică acceptarea termenilor şi condiţiilor de mai jos. Recomandăm citirea cu atenţie a acestora. S.C. AltFactor S.R.L. îşi asumă dreptul de a modifica aceste prevederi fără o altă notificare. Cea mai recentă versiune poate fi găsită accesând această pagină, numită "Termeni şi condiţii".

S.C. AltFactor S.R.L. garantează utilizatorului acces limitat, în interes personal, pentru efectuarea de comenzi online şi informare, pe site-ul eduMagazin şi nu îi conferă dreptul de a descărca sau de a modifica parţial sau integral site-ul, de a reproduce parţial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul în orice altă manieră, în scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei S.C. AltFactor S.R.L. fără acordul prealabil scris al acesteia.

Dreptul de a crea o legătură web, link, către eduMagazin este limitat, neexclusiv şi revocabil, şi este acordat atât timp cât nu aduce neajunsuri de orice fel pentru S.C. AltFactor S.R.L. sau oricăruia dintre partenerii noştri, numai după obţinerea în scris a acordului nostru.


1. Dreptul de autor a S.C. AltFactor S.R.L. asupra informaţiilor publicate pe site

 

Întregul conţinut al site-ului eduMagazin - imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafică web, email-uri, scripturi, programe şi alte date - este proprietatea S.C. AltFactor S.R.L. şi a furnizorilor săi şi este apărat de Legea pentru protecţia drepturilor de autor (legea nr. 8/1996) şi de legile privind proprietatea intelectuală şi industrială. Folosirea fără acordul S.C. AltFactor S.R.L. a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepseşte conform legislaţiei în vigoare. Se permite folosirea site-ului eduMagazin numai în limitele menţionate în prezentul document.


2. Produsele şi serviciile oferite de S.C. AltFactor S.R.L. pe site-ul eduMagazin, politică de preţuri

 

S.C. AltFactor S.R.L. îşi rezervă dreptul de a-şi selecta clienţii. Produsele comercializate prin intermediul eduMagazin sunt noi, în ambalajul original al producătorului şi în momentul livrării sunt însoţite de factură fiscală, conform legislaţiei în vigoare.

Produsele şi serviciile sunt oferite în condiţiile respectării prevederilor prezentului document şi în limita stocului disponibil. Din acest motiv S.C. AltFactor S.R.L. îşi asumă dreptul de a nu onora o anumită comandă în cazul în care respectivul produs nu se mai regăseşte în oferta curentă a producătorului sau importatorului.
Încheierea contractului are loc în momentul emiterii facturii fiscale, nu la lansarea comenzii şi nici la emiterea confirmării automate de primire a acestei comenzi.

Preţurile produselor sunt actualizate periodic. Preţurile sunt exprimate în lei, includ TVA şi nu includ costurile de livrare, în afara cazului în care se specifică în mod expres pe site. Preţul de achiziţie tipărit pe factură va fi acelaşi cu cel stabilit de consultantul de vânzări S.C. AltFactor S.R.L. în momentul confirmării comenzii ca fiind comandă fermă.

În ciuda eforturilor noastre, un mic număr de produse pot avea pe site preţuri neactualizate. În aceste condiţii, întotdeauna se considera preţ final cel acceptat de către client în cadrul discuţiilor purtate cu consultanţii de vânzări S.C. AltFactor S.R.L..

S.C. AltFactor S.R.L. nu oferă nici o garanţie, în mod expres, nici implicit, în ceea ce priveşte inclusiv, dar fără limitare la, funcţionarea acestui site, informaţia, corectitudinea descrierilor, actualizarea conţinutului, produsele de pe site precum şi potrivirea lor pentru un anumit scop. Utilizatorii sunt de acord in mod expres ca folosirea acestui site şi cumpărarea produselor sau serviciilor conexe se face pe propriul risc.

Conţinutul eduMagazin (texte, descrieri ale produselor, specificaţii tehnice, imagini, simboluri) este alcătuit în colaborare cu reprezentanţii producătorilor respectivi. Din acest motiv, S.C. AltFactor S.R.L. nu îşi asumă responsabilitatea pentru descrierile şi specificaţiile produselor afişate în site-ul eduMagazin, acestea fiind puse la dispoziţia noastră de către reprezentanţii fiecărei mărci, sau de către importatorii agreaţi de aceştia. Imaginile publicate pe site sunt cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imaginile prezentate în orice mod (culoare, accesorii, aspect, etc.). S.C. AltFactor S.R.L. şi partenerii săi îşi rezervă dreptul să modifice descrierile şi specificaţiile produselor fără o notificare prealabilă.


3. Plata produselor

 

Plata produselor pe care doriţi să le cumpăraţi se poate face numerar, la livrarea produselor direct firmei de curierat, sau prin ordin de plată/virament bancar în contul RO03 RNCB 0141 0328 5241 0001 deschis la Banca Comercială Română, sucursala judeţeană Galaţi, conform informaţiilor primite pe e-mail. În acest din urma caz dovada plăţii trebuie trimisă către S.C. AltFactor S.R.L. la adresa de e-mail vanzari@edumagazin.ro sau prin fax la numărul 0236 407030 iar livrarea va fi efectuată numai după intrarea banilor în contul S.C. AltFactor S.R.L. Pentru a se putea face livrarea produselor comandate, acestea trebuie achitate integral.


4. Livrarea produselor

 

S.C. AltFactor S.R.L.  îşi rezervă dreptul să efectueze confirmarea comenzilor înainte de onorarea lor, prin contactarea clienţilor. Livrarea produselor comandate se face în termen de 2-3 zile lucrătoare. Nu se livrează în zilele de sâmbătă şi duminică şi în zilele de sărbători legale. Produsele cu status „Stoc limitat” pot suferi întârzieri în livrare de până la 2 zile lucrătoare. Comenzile primite vineri după ora 15 se vor procesa luni.
Livrarea se poate face prin Fan Courier către locaţii unde există sedii Fan Courier. Lista completă o găsiţi la adresa http://www.fancourier.ro/orasele/locatiiFAN.pdf. Pentru livrările în alte locaţii decât cele menţionate la adresa de mai sus se va percepe o taxă suplimentară în funcţie de kilometrii suplimentari parcurşi de curier. Costul total se va comunica separat şi se va aştepta acceptul clientului pentru acest cost suplimentar.

Dacă se doreşte livrarea prin serviciul de coletărie al Poştei Române, livrarea se va face în 3-4 zile lucrătoare. În acest din urmă caz, coletul se poate ridica de la oficiul poştal conform programului acestuia.
Tarifele de livrare sunt specificate pe site. Condiţiile de livrare se pot modifica fără o notificare prealabilă, cea mai recentă versiune găsindu-se în coşul de comandă.

Comenzile ce depăşesc suma de 300 de lei beneficiază de livrare gratuită.

În cazul în care clientul nu este găsit la adresa menţionată, în intervalul orar stabilit de comun acord, curierul nostru va reveni după ce reuşeşte să ia contact cu acesta. Dacă nici în acest caz nu se va putea face livrarea, comanda va fi anulată şi produsul returnat la sediu, clientul urmând să suporte ulterior costurile unei noi livrări, indiferent de valoarea produselor comandate.

Recepţia produselor reprezintă acceptul clientului că produsele au ajuns în stare bună şi corespund cantitativ şi calitativ cu ceea ce s-a comandat şi aceasta este făcută în momentul semnării documentelor fiscale ce însoţesc coletul. Factura constituie contractul de vânzare/cumpărare conform legislaţiei româneşti în vigoare.

S.C. AltFactor S.R.L. îşi rezervă dreptul de a decala termenele de livrare în situaţia în care produsele comandate nu sunt în stoc în momentul comenzii. În această situaţie clienţii vor fi informaţi şi consultaţi referitor la menţinerea sau anularea comenzii. De asemenea S.C. AltFactor S.R.L. îşi rezervă dreptul să întârzie sau să anuleze livrări ale produselor comandate dacă acestea nu pot fi onorate din motive independente de S.C. AltFactor S.R.L. care includ: incendii, explozii, inundaţii, epidemii, greve, acţiuni guvernamentale, războaie, acte de terorism, proteste, tulburări civile sau alte impedimente de forţă majoră conform uzanţelor legii româneşti.

Valoarea maximă a daunelor ce poate fi plătită de S.C. AltFactor S.R.L. faţă de orice client în cazul nelivrării sau a livrării necorespunzătoare este valoarea sumei încasate de S.C. AltFactor S.R.L. de la acest client.


5. Promoţii şi concursuri

 

S.C. AltFactor S.R.L. stabileşte regulamentele promoţiilor şi ale concursurilor pe care le organizează. Aceste regulamente sunt aduse la cunoştinţa participanţilor numai prin intermediul site-ului propriu. De aceste promoţii beneficiază doar comenzile care respecta întocmai regulile afişate pe site. De asemenea promoţiile se aplică doar comenzilor care sunt înregistrate de către companie în perioada de timp specificată în regulament şi în care promoţia este validă şi numai în limita stocului disponibil. Nu garantăm disponibilitatea pe stoc a produselor pentru promoţie şi o putem întrerupe sau anula în orice moment fără nici o notificare prealabilă.


6. Dreptul de returnare a produselor cumpărate

 

Clientul poate denunţa unilateral contractul, fără penalităţi şi fără a invoca un motiv, în termen de 10 zile lucrătoare cf. ord. 130/2000 completată de legea 51/2003 cu privire la regimul juridic al contractelor la distanţă, numai în scris, şi poate returna produsul cumpărat în acelaşi termen de 10 zile, numai dacă acesta este în condiţii perfecte (nu a suferit deteriorări, lovituri, zgârieturi, semne de uzura, şocuri, etc.), inclusiv ambalajul original şi accesoriile aferente. Se acceptă la retur doar produse sigilate (CD/DVD sau pachet CD/DVD + revistă) şi în perfectă stare de prezentare, fără a avea pagini îndoite sau rupte (în cazul revistelor).

Se acceptă retur şi CD/DVD-uri care au fost desigilate şi instalate/activate dar de pe care nu se poate accesa informaţia salvată, însoţite de o declaraţie pe propria răspundere că acestea sunt „defecte”, dacă aceasta situaţie este semnalată în scris în termen de 30 zile calendaristice de la primirea produsului.

Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, folosind acelaşi serviciu de transport cu care s-a făcut expedierea. Clientul poate solicita înlocuirea cu un produs echivalent sau returnarea contravalorii produsului. S.C. AltFactor S.R.L. va înapoia contravaloarea comenzii în cel mult 30 de zile de la data denunţării în scris a contractului. Suma înapoiată cât şi condiţiile de returnare nu includ cheltuielile de transport. S.C. AltFactor S.R.L. are dreptul ca atunci când consideră că acţiunile cumpărătorului au fost cu rea intenţie să solicite daune interese către cumpărător, în condiţiile legislaţiei.


7.  Comentariile utilizatorilor pe site-ul eduMagazin

 

Utilizatorii care accesează site-ul eduMagazin pot face comentarii la adresa produselor oferite, care pot fi publicate pe site după o aprobare prealabilă. SC S.C. AltFactor S.R.L. îşi rezervă dreptul, dar nu şi obligaţia, de a nu publica pe site comentarii cu conţinut ilegal, obscen, ameninţător, defăimător, care tulbură în vreun un fel viaţa privată a altor persoane, încalcă drepturile de proprietate intelectuală, conţine viruşi, texte reprezentând mail-uri în masă sau orice altă formă de spam.

S.C. AltFactor S.R.L. nu va purta responsabilitatea şi nici nu va putea fi obligată la nici un fel de despăgubiri pentru orice fel de daune produse de asemenea comentarii sau comunicări electronice, ele fiind oferite sub aceeaşi limitare a responsabilităţii ca şi restul conţinutului de pe site, conform articolelor din acest document. În cazul trimiterii unor informaţii, altele decât cele legate de procesul de cumpărare/vânzare a unor produse, se consideră că utilizatorul conferă societăţii S.C. AltFactor S.R.L. şi partenerilor acesteia dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil şi retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, precum şi dreptul de a o distribui prin orice mijloc media oriunde.

Utilizatorul garantează că are toate drepturile asupra conţinutului pe care îl transmite prin orice modalitate pentru a fi publicat pe site sau nu, astfel încât, prin folosirea acestui conţinut, să nu cauzeze prejudicii nici unei alte persoane.


8. Calitatea serviciilor de hosting, link-urile către alte site-uri, erori de funcţionare

 

Site-ul eduMagazin este găzduit de serverele unei terţe firme. S.C. AltFactor S.R.L. nu va putea fi făcută responsabilă pentru eventualele erori apărute pe site indiferent de motivele apariţiei lor, acestea incluzând modificări ale site-ului, setări, sau actualizări ale scripturilor programate. S.C. AltFactor S.R.L. nu va putea fi făcută răspunzătoare pentru erorile apărute datorita folosirii anumitor browsere pentru vizitarea site-ului eduMagazin. S.C. AltFactor S.R.L. nu răspunde de conţinutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legături de pe site-ul eduMagazin. Pentru respectivele site-uri, răspunderea integrală o poartă proprietarii site-urilor în cauza.


9. Abonarea şi dezabonarea la newsletter

 

Abonare şi dezabonarea la newsletterul site-ului eduMagazin este gratuită şi voluntară, şi implică acceptarea următorilor termeni de utilizare. Mesajele trimise nu sunt nesolicitate şi oricând vă puteţi dezabona urmând instrucţiunile din subsolul fiecărui e-mail. Mesajele trimise respectă legea Comerţului Electronic în ceea ce priveşte comunicarea comercială aşa cum este ea stipulată de legislaţia românească şi internaţională.

Utilizarea newsletter-ului se face în aceleaşi condiţii de limitare a răspunderii din punctul de vedere al conţinutului precum se autorizează şi folosirea site-ului, în condiţiile prevăzute de prezentul document, iar politica de confidenţialitate este descrisă pe larg în secţiunea următoare. S.C. AltFactor S.R.L. deţine toate drepturile asupra conţinutului newsletter-ului trimis către abonaţi în aceleaşi condiţii ca şi pentru informaţiile publicate pe site, în concordanţă cu prevederile acestui document.

Abonaţii newsletter-ului eduMagazin pot retrimite aceste comunicări comerciale şi altor persoane, pe răspunderea lor, şi în condiţiile în care nu au modificat nici structura, nici conţinutul mesajelor respective. Persoanele care au primit de la abonaţii newsletter-ului eduMagazin mesajele comerciale, se consideră că au fost informate în prealabil de către abonaţi despre prevederile prezentului articol. În acest context, S.C. AltFactor S.R.L. nu poate fi făcută răspunzătoare sub nici o formă de acţiunile abonaţilor săi.

S.C. AltFactor S.R.L. îşi rezervă dreptul de a restricţiona accesul oricărui abonat la newsletter, dacă S.C. AltFactor S.R.L. are orice fel de motive pentru a crede că abonatul respectiv nu respectă prevederile prezentului document.


10. Politică de confidenţialitate

 

S.C. AltFactor S.R.L. garantează securitatea şi confidenţialitatea datelor găzduite şi transmise prin sistemul său informatic. Aceste informaţii vor putea fi folosite de către S.C. AltFactor S.R.L. pentru a trimite utilizatorului confirmarea comenzilor, diverse oferte speciale, promoţii, etc. numai cu acordul prealabil al clientului. Furnizarea datelor personale către S.C. AltFactor S.R.L. nu implică obligativitate din partea utilizatorilor iar aceştia pot refuza furnizarea acestor date în orice circumstanţe şi pot solicita în mod gratuit ştergerea acestora din baza de date. Orice astfel de cerere/notificare în vederea ştergerii acestora din baza de date, se va data, semna şi trimite de către persoana înscrisă în baza de date prin poştă la adresa: S.C. AltFactor S.R.L., str. Portului, nr. 23, Parcul pentru Tehnologia Informaţiei, camera 210, Galaţi, tel./fax 0236 407030, sau prin e-mail la adresa suport@edumagazin.ro.

S.C. AltFactor S.R.L. se obligă ca datele personale să nu fie difuzate către terţi cu excepţia operatorului de marketing direct. Datele personale vor putea fi însă transmise autorităţilor în drept să verifice tranzacţiile comerciale sau altor autorităţi în drept să efectueze orice verificări justificate în baza legii, dacă acest lucru va fi solicitat în conformitate cu legile în vigoare.

Datorită modului prin care datele cu caracter personal stocate de sistemul eduMagazin sunt transmise pe cale electronică, S.C. AltFactor S.R.L. nu poate fi făcută răspunzătoare în nici un fel de pierderea acestora sau de copierea informaţiilor de către persoane neautorizate, prin folosirea de aparatură sau software de interceptare. La sesizarea utilizatorilor, S.C. AltFactor S.R.L. va lua toate măsurile şi va pune la dispoziţie toate fişierele necesare organelor competente abilitate să rezolve acest tip de infracţiune.

Informaţiile furnizate către S.C. AltFactor S.R.L. sunt folosite numai în scopul pentru care au fost introduse (efectuarea comenzilor, trimiterea de mesaje personalului S.C. AltFactor S.R.L., abonarea la newsletter, etc.), conform legilor în vigoare. S.C. AltFactor S.R.L. nu furnizează adresa dumneavoastră de e-mail unor terţi, nu încurajează spam-ul, şi nu face publice datele furnizate de clienţii săi fără acordul explicit al acestora.

Totuşi, S.C. AltFactor S.R.L. poate furniza unor terţi informaţii de ordin general referitoare la vânzări, trafic în site precum şi alte informaţii, însă aceste statistici nu vor conţine date cu caracter personal. Acest site poate utiliza tehnologii care ne permit colectarea anumitor informaţii cu caracter tehnic despre dumneavoastră: adresa de Internet, sistemul de operare folosit, tipul browser-ului, informaţii despre traficul realizat de dumneavoastră prin site-ul nostru. Toate aceste informaţii colectate  prin intermediul site-ului au scopul de a ajuta la îmbunătăţirea serviciilor oferite de site, dar şi a serviciilor S.C. AltFactor S.R.L..

S.C. AltFactor S.R.L. certifică faptul că va respecta drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 privind protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comerţul electronic, precum şi a Ordonanţei nr. 130/2000 privind protecţia consumatorilor la încheierea şi executarea contractelor la distanţă cu modificările ulterioare. Printre aceste drepturi se numără (enumerarea nu are un caracter limitativ):

a.    dreptul de a cere S.C. AltFactor S.R.L. să vă confirme prelucrarea sau nu a datelor dumneavoastră personale, în mod gratuit;

b.    dreptul de a cere S.C. AltFactor S.R.L. să rectifice, actualizeze, blocheze sau şterge, în mod gratuit, acele date furnizate a căror prelucrare nu este conform dispoziţiilor Legii nr. 677/2001;

c.    dreptul de a cere S.C. AltFactor S.R.L. să înceteze, în mod gratuit, prelucrarea datelor dumneavoastră personale;

d.    dreptul de a cere S.C. AltFactor S.R.L. să înceteze expedierea de mesaje promoţionale.

Orice astfel de cerere/notificare se va data, semna şi trimite de către persoana înscrisă în baza de date prin poştă la adresa S.C. AltFactor S.R.L. str. Portului, nr. 23, Parcul pentru Tehnologia Informaţiei, camera 210, tel./fax 0236 407030, Galaţi sau prin e-mail la adresa suport@edumagazin.ro. eduMagazin foloseşte măsuri de securitate împotriva pierderii, alterării sau folosirii greşite a informaţiilor care se află sub controlul nostru.

S.C. AltFactor S.R.L. nu poate fi făcută responsabilă pentru erorile survenite în urma neglijenţei utilizatorului privind securitatea şi confidenţialitatea contului şi parolei sale. S.C. AltFactor S.R.L. nu poate fi făcută răspunzătoare în nici un fel pentru pierderea sau alterarea datelor personale stocate de eduMagazin în scopul precizat în prezentul document.

Orice accesare a bazei de date cu informaţii personale a utilizatorilor eduMagazin, inclusiv orice încercare de acces neautorizat, va fi înregistrată într-un fişier de acces. Fişierele de acces vor face posibilă identificarea de către S.C. AltFactor S.R.L. a persoanelor care au accesat date cu caracter personal fără un motiv legitim, în vederea sesizării organelor competente. Orice încercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica conţinutul site-ului sau de a afecta performanţele serverului pe care rulează site-ul eduMagazin, va fi considerată o tentativă de fraudare a site-ului eduMagazin şi va pune în mişcare cercetarea penală împotriva aceluia sau acelora care au iniţiat această acţiune.


11. Dispoziţii finale

 

Orice altă problemă cauzată de produsele şi serviciile prezentate pe eduMagazin şi care nu este deja tratată de nici un articol din prezentul document, se va soluţiona pe cale amiabilă în termen de 30 de zile lucrătoare de la data sesizării în scris a problemelor de către utilizator.

În cazul în care nu s-a reuşit stingerea conflictului pe cale amiabilă, competenţa revine instanţelor de judecată din Galaţi. Fiind de acord cu aceşti Termeni şi Condiţii de utilizare a site-ului eduMagazin, clientul îşi asumă în totalitate consecinţele ce decurg din folosirea în aceste condiţii a site-ului.

Valoarea maximă a daunelor ce pot fi plătite de S.C. AltFactor S.R.L. faţa de orice client este valoarea sumei încasate de S.C. AltFactor S.R.L. de la acest client.